Fundacja Rozwoju Kompetencji i Przedsiębiorczości PROAKTYWNI rozpoczęła rekrutację do VIII edycji projektu kształcenia umiejętności kulinarnych w zakresie kuchni hiszpańskiej i śródziemnomorskiej w Hiszpanii. W projekcie mogą wziąć udział osoby młode w wieku od 18 do 35 roku życia, pozostające bez pracy, zamieszkałe na terenie Małopolski. Projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską ze środków EFS na zlecenie Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju. Udział w projekcie jest całkowicie bezpłatny. Zgłoszenia przyjmujmowane są do 15 listopada 2019 roku!

Fundacja PROAKTYWNI zaprasza do udziału w projekcie „Gotuj po hiszpańsku II” czyli kształcenia umiejętności kulinarnych w zakresie kuchni śródziemnomorskiej w Hiszpanii.
Zapraszamy:
- osoby w wieku 18-35 lat
- osoby bezrobotne
- osoby bierne zawodowo
- osoby zamieszkałe w Małopolsce

W ramach projektu można wyjechać na 60 dni do Walencji nie ponosząc żadnych kosztów! W programie przewidziane są: kurs kuchni śródziemnomorskiej i praktyki w restauracjach.  Przed wyjazdem jest zapewnione wsparcie językowe oraz odpowiednie przygotowanie do wyjazdu. Projekt "Gotuj po hiszpańsku II", to nie tylko projekt, który dotyczy rozwoju umiejętności zawodowych. Jak każdy projekt mobilnościowy rozwija wszechstronnie i motywuje do zmiany, inspiruje.

Projekt skierowany jest do osób w wieku 18-35 lat, zamieszkałych w Małopolsce, nieuczących się, niepracujących, zarówno dla zawodowych kucharzy, osób z wykształceniem gastronomicznym oraz tych, które pasjonują się gotowaniem.

Wyjechało z nami już 130 osób. Wśród nich jest wielu kucharzy, a także pasjonatów kuchni, którzy dzisiaj pracują w krakowskich restauracjach oraz restauracjach w całej Polsce.

Projekt "Gotuj po hiszpańsku II" został wytypowany przez Ministerstwo Inwestycji i Rozwoju jako przykład dobrych praktyk do programu TVP "Fundusze Europejskie jak to działa". https://www.youtube.com/watch?v=Es1gZUsWibE.

Formy wsparcia przewidziane w projekcie:
I. PRZYGOTOWANIE DO WYJAZDU: (ok. 1,5 miesiąca)
- kurs języka hiszpańskiego
- zwrot kosztów dojazdu na warsztaty i kurs hiszpańskiego
- stypendium szkoleniowe za każdą godzinę uczestnictwa w zajęciach
- ubezpieczenie

II. W TRAKCIE POBYTU ZA GRANICĄ (2 miesiące)
- kurs kuchni śródziemnomorskiej w hiszpańskiej szkole gastronomicznej
- kurs j. hiszpańskiego
- wyjścia integracyjno-kulturalne
- praktyki w hiszpańskich restauracjach
- bilety lotnicze i dojazd do miejsca zakwaterowania
- zakwaterowanie w apartamentach blisko centrum Walencji
- WIFI w apartamencie
- wyżywienie na praktykach i w trakcie kursu kulinarnego
- kieszonkowe na wyżywienie
- karta miejska na transport lokalny
- 2 komplety ubrań roboczych
- dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne i karty EKUZ
- dodatkowo ubezpieczenie NNW i na koszty leczenie w towarzystwie ubezpieczeniowym

III. PO POWROCIE (do chwili znalezienia zatrudnienia)
- wsparcie pośrednika pracy i pomoc w znalezieniu zatrudnienia
- warsztaty aktywnego poszukiwania pracy i autoprezentacji
- płatne staże

Szczegółowe informacje o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej www.gotujpohiszpansku.pl oraz w Biurze Projektu: tel. 12 200 21 77, e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., Plac Sikorskiego 2/7, 31-115 Kraków.

 

 

Facebook

Rada Dzielnicy

RAFAŁ TORBA
Przewodniczący Rady i Zarządu

 

 


BARTOSZ PASZKOWSKI
Zastępca Przewodniczącego Rady i Zarządu

 

 


PIOTR RUSOCKI
Członek Zarządu

 

 


ŁUKASZ BALON
Członek Zarządu

 

 


ARKADIUSZ PUSZKARZ
Członek Zarządu

 

 

 

 

 

Początek strony