Fundacja Rozwoju Kompetencji i Przedsiębiorczości PROAKTYWNI rozpoczęła rekrutację do III edycji projektu kształcenia umiejętności kulinarnych w zakresie kuchni hiszpańskiej i śródziemnomorskiej w Hiszpanii. W projekcie mogą wziąć udział osoby młode w wieku od 18 do 35 roku życia, pozostające bez pracy, zamieszkałe na terenie Małopolski. Projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską ze środków EFS na zlecenie Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju. Udział w projekcie jest całkowicie bezpłatny.

Rekrutacja do projektu odbywa się w trzech etapach. Pierwszym etapem jest zgłoszenie chęci udziału w projekcie poprzez stronę:

http://gotujpohiszpansku.pl/zglos-sie/

Następnie wypełnienie formularza aplikacyjnego dostępnego na stronie internetowej projektu. Wybrani kandydaci zaproszeni zostaną na rozmowę rekrutacyjną oraz udział w warsztatach kulinarnych, których celem jest sprawdzenie praktycznych umiejętności kandydatów w kuchni.

 

Dla uczestników projektu przewidzieliśmy następujące formy wsparcia:

 

I Przygotowanie do wyjazdu (ok. 1,5 miesiąca):

- kurs języka hiszpańskiego w Instytucie Kształcenia Iberoamerykańskiego El Abanico

- zwrot kosztów dojazdu na warsztaty i kurs hiszpańskiego

- stypendium szkoleniowe za każdą godzinę uczestnictwa w zajęciach

- ubezpieczenie już od pierwszego dnia udziału w projekcie

 

II W trakcie pobytu za granicą (2 miesiące):

- kurs kuchni śródziemnomorskiej w hiszpańskiej szkole gastronomicznej

- kurs j. hiszpańskiego

- wyjścia integracyjno-kulturalne

- praktyki w hiszpańskich restauracjach

- bilety lotnicze i dojazd do miejsca zakwaterowania

- zakwaterowanie w apartamentach (od 120-140 m) po 5, 6 osób każdy blisko centrum Walencji (pokoje w apartamencie są 1, 2 osobowe)

- WIFI w apartamentach

- wyżywienie na praktykach i w trakcie kursu kulinarnego

- kieszonkowe

- karta miejska na transport lokalny

- strój roboczy na zajęcia

- dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne i karty EKUZ

- dodatkowo  ubezpieczenie NNW i na koszty leczenie w towarzystwie ubezpieczeniowym

 

III Po powrocie (do chwili znalezienia zatrudnienia):

- wsparcie pośrednika pracy i pomoc w znalezieniu zatrudnienia

- warsztaty aktywnego poszukiwania pracy i autoprezentacji

- płatne staże

 

Szczegółowe informacje o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej http://gotujpohiszpansku.pl/rekrutacja/  oraz w Biurze Projektu: tel. 12 200 21 77, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., ul. Szlak 8a, 31-161 Kraków.

 

 

Dyżury

 

ARKADIUSZ PUSZKARZ
Przewodniczący Rady i Zarządu

Każdy wtorek

17:00 – 18:00

 

KRZYSZTOF GACEK
Zastępca Przewodniczącego Rady i Zarządu

Każdy wtorek

16:30 – 17:30

 

  


PAWEŁ BYSTROWSKI
Członek Zarządu

Każdy pierwszy wtorek miesiąca

17:00 – 18:00

 


SŁAWOMIR SIEKACZ
Członek Zarządu

Każdy trzeci wtorek miesiąca

16:00 – 17:00

 


URSZULA TWARDZIK
Członek Zarządu

Każdy czwarty wtorek miesiąca

17:00 – 18:00

 

 

 

 

Początek strony